
توصیه میکنیم لطفا قبل از استفاده از پورتال کلاسهای آنلاین حتما حتما فقط یکبار این مطلب را تا به انتها با دقت مطالعه نموده و هر یک از مراحل را با حوصله انجام دهید.
لازم به ذکر است پس از اولین اتصال به کلاس آنلاین دیگر نیازی به انجام موارد نمیباشد.
امکانات کلاس آنلاین
✓ مشاهده حاضرین در کلاس و ایجاد تعامل با آنها
✓ امکان پرسش و پاسخ صوتی و تصویری
✓ امکان پرسش و پاسخ بصورت متنی (Chat)
✓ امکان ضبط ویدئو کلاس آنلاین و دسترسی برای دانشپذیران
✓ مشاهده صدا و تصویر استاد بصورت آنلاین
✓ مشاهده اسلایدهای استاد بصورت آنلاین
✓ امکان استفاده از وایت بورد برای استاد
✓ امکان به اشتراکگذاری فایلهای مورد نیاز
برای حضور در کلاس آنلاین به چه چیزهایی نیاز داریم؟
لپ تاپ، کامپیوتر یا تلفن همراه
وبکم (اختیاری)
هندزفری (اختیاری)
اینترنت با سرعت حداقل 512k
شروع مراحل؛ لطفا موارد زیر را با دقت و حوصله مطالعه و انجام دهید
1- نصب نرمافزارهای مورد نیاز
جهت استفاده از پورتال کلاس آنلاین میبایست نرمافزار اتصال به کلاس آنلاین را با توجه به وسیلهای (Device) که با آن قصد دارید در کلاس حضور داشته باشید از جدول زیر دانلود و نصب نمایید.
نکته مهم:
با توجه به اینکه تکنولوژی پورتال کلاس آنلاین بهروز میباشد، همچنین شما میتوانید توسط مرورگرهای فایرفاکس (fireFox) و یا گوگل کروم (Google Chrome) از کلاس استفاده نمایید. در بیشتر موارد استفاده از نرمافزارهای جانبی به منظور ارتقاء کیفیت سرویس پیشنهاد میشود.
پس از نصب نرم افزارها شما میتوانید از آدرس کلاس آنلاین به آن مراجعه نمایید. برای حضور در کلاس میبایست نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید. (در صورتیکه از مرورگر استفاده میکنید میبایستی حتما آخرین نسخه برنامه فلشپلیر را نصب نمایید. (در نرمافزارهای کاربردی موجود میباشد))
معرفی بخشهای کلاس آنلاین
✓ بخش محتوای آنلاین: از این بخش اساتید به منظور نمایش فایلها و برنامه های مورد بحث در کلاس به دانشجویان استفاده می نمایند. (همانند تخته وایت بورد، فایل پاورپوینت، صفحات وب و ... )
✓ بخش ویدئو: به منظور نمایش تصویر استاد و یا تصویر دانشجویانی که توسط استاد مجوز پخش تصویر را دریافت نموده اند.
✓ بخش حاضرین در کلاس: در این قسمت اسامی شرکت کنندگان و حاضرین در کلاس نمایش داده می شود.
✓ بخش پرسش و پاسخ: از این بخش کلیه شرکت کنندگان در کلاس می توانند به منظور پرسش و پاسخ و یا صحبت (Chat) با یکدیگر استفاده نمایند.
منوی Meeting
این گزینه در منوی بالای نرم افزار شامل موارد زیر است:
- Audio Setup Wizard: به منظور بررسی عملکرد صحیح میکروفن و اسپیکر از این بخش استفاده میشود. (مهم)
- End Adobe Connect: جهت خروج از کلاس آنلاین
تنظیمات اسپیکر و میکروفن
اطمینان از عملکرد صحیح اسپیکر و میکروفن قبل از شروع کلاس از مهمترین اقداماتی است که دانشجویان می بایست نسبت به انجام آن اقدام کنند. (بسیاری از این تنظیمات بطور پیش فرض انجام شدهاند.)
۱- به منظور بررسی عملکرد صدا از منوی "Meeeting" گزینه "Auto Setup Wizard" را انتخاب نموده و پس از باز شدن پنجره مربوطه (مطابق تصویر زیر) رو گزینه "Next" کلیک کنید.
۲- در این مرحله در پنجره تست صدا (مطابق تصویر زیر) روی گزینه "Play Sound" کلیک کنید. در این حالت شنیدن صدای موسیقی به معنی عملکرد صحیح در صدای خروجی رایانه می باشد. در صورتیکه صدای موسیقی مذکور از اسپیکر یا هدست به گوش نرسید می بایست تنظیمات مربوط به کارت صدای رایانه خود را چک نمایید. در ادامه به منظور بررسی صحت عملکرد میکروفن روی گزینه "Next" کلیک کنید.
۳- پس از انجام مراحل فوق به پنجره تنظیمات میکروفن وارد خواهید شد. در این قسمت (مطابق تصویر زیر) با مراجعه به منوی کشویی، میکروفن متصل به رایانه خود را انتخاب کرده و گزینه "Next" را کلیک کنید.
۴- اکنون در پنجره تست میکروفن (مطابق تصویر زیر) گزینه "Record" را انتخاب کنید. لازم به ذکر است به محض انتخاب این گزینه پنجره کوچکی نمایش داده خواهد شد که می بایست گزینه "Allow" را انتخاب نموه تا ضبط صدا آغاز گردد. با شروع ضبط صدا گزینه "Record" به گزینه "Stop" تبدیل خواهد شد.
در این حالت اندکی صحبت کرده و جهت توقف ضبط صدا روی گزینه "Stop" کلیک نمایید. در ادامه با اتنخاب گزینه "Play Recording" صدای ضبط شده را پخش کنید. اگر صدای پخش شده دقیقا همان صدای ضبط شده بود گزینه "Next" را جهت ادامه کلیک نموده و در غیر اینصورت تنظمیمات میکروفن رایانه خود را چک نمایید.
۵- با انجام مرحله فوق پنجره تست سکوت (مطابق تصویر زیر) نمایش داده خواهد شد. در این حالت ابتدا گزینه "Test Silence" را انتخاب و نهایتا جهت پایان تنظیمات روی گزینه "Next" کایک کنید.
۶- در پایان به پنجره نهایی تنظیمات صدا که حاوی اطلاعاتی در خصوص وضعیت صدا رایانه می باشد نمایش داده خواهد شد. جهت بستن این پنجره گزینه "Finish" را انتخاب کنید.
گزینه "Raise Hand"
با توجه به اینکه در کلاسهای آنلاین ممکن است دانشجوی نیاز به مطرح کردن سوال و یا پاسخ به سوالات استاد را داشته باشد، در این نرم افزار امکاناتی قرار گرفته است که با استفاده از آنها دانشجو قادر خواهد بود به مشابه کلاسهای حضوری دست خود را بالا برده و از استاد کسب اجازه نماید. این امکان در نوار ابزار بالای نرم افزار (مطابق تصویر زیر) در زیر مجموعه "Set Status" قرار گرفته است.
فعالسازی میکروفن
دانشجویان پس از کسب اجازه از استاد جهت صحبت کردن در کلاس به منظور فعال شدن میکروفن می بایست (مطابق تصویر زیر) از نوار ابزار بالای نرم افزار روی آیکن ظاهر شده مربوط به میکروفن کلیک نمایند. با کلیک روی آیکن مذکور رنگ آن به سبز تغییر یافته و دانشجو می تواند مطالب خود را بیان نماید. لازم به ذکر است به محض انتخاب این گزینه پنجره کوچکی نمایش داده خواهد شد که می بایست گزینه "Allow" را انتخاب نمایید.
بخش ویدئو
از این بخش به منظور نمایش تصویر استاد و یا دانشجویانی که از طرف وی تایید شده باشند استفاده می گردد. جهت نمایش تصویر مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- ابتدا از اتصال صحیح دوربین به رایانه خود اطمینان حاصل نمایید.
۲- پس از فعال سازی امکان نمایش تصویر توسط استاد برای دانشجو، مطابق تصویر زیر در قسمت "Video" گزینه "Start My Webcam" را کلیک کنید. لازم به ذکر است به محض انتخاب این گزینه پنجره کوچکی نمایش داده خواهد شد که می بایست گزینه "Allow" را انتخاب نمایید.
۳- با انجام مرحله فوق دوریین شما فعال گردیده است اما هنوز تصویری برای نمایش به سایر کاربران از دوربین شما پخش نخواهد شد و دانشجو تنها تصویر خروجی دوربین خود را در کادر "Video" مشاهده خواهد کرد. به منظور نمایش تصویر برای سایر کاربران گزینه "Start Sharing" را که در قسمت پایین تصویر نمایش داده شده است کلیک کنید.
بخش محتوای آنلاین (ویژه اساتید و ارائه دهندهگان)
اساتید و ارائهدهندگان در کلاسهای آنلاین میتوانند از تخته وایت بورد، انواع فایلها (پاورپوینت، ورد، اکسل، pdf، عکس) و همچنین میزکار خود (Desktop) جهت ارائه بهتر و موثرتر خود بهرهمند شوند. کار کردن با این بخش بسیار راحت میباشد. ابتدا میبایست همانند تصاویر زیر فایلهای خود را بر روی سرور بارگزاری نمایند و سپس Start Sharing را جهت نمایش به کلیه دانشجویان انتخاب نمایند.
به منظور اطمینان از انجام صحیح مراحل فوق لطفا به لینک زیر مراجعه نمایید تا از نصب نرمافزارهای مورد نیاز و همچنین سرعت اتصال به اینترنت به منظور شرکت بدون اشکال در کلاس آنلاین اطمینان حاصل نمایید.
لینک تست:
http://5.160.200.50/common/help/en/support/meeting_test.htm
ارائه دسترسی به اجرای Flash Player (بسیار مهم)
کلیه موارد صحیح و بدون اشکال میباشد